JE TREIN BESTUREN
De groene hefboom links in het scherm bepaalt de snelheid van je locomotief. Beweeg hem omhoog om vooruit te gaan. Laat hem los om te stoppen.

KNOOPPUNTEN
Bij knooppunten worden twee pijlen weergegeven die in verschillende richtingen wijzen. Deze pijlen hebben elk een uniek pictogram dat bepaalt welk minispel er volgt in die richting. Tik op een pijl om een richting te kiezen en je trein draait ernaartoe.

MINISPELLEN
Als je bij een minispel komt, wordt dat automatisch gestart. Elk minispel heeft specifieke instructies. Er zijn visuele aanwijzingen om je te helpen begrijpen wat je moet doen om het minispel te voltooien. Schakel voor meer informatie de Voice-over in via de Instellingen. De verteller leidt je door elk minispel.

EEN ANDER PERSONAGE KIEZEN
Om van locomotief te wisselen, tik je op de oranje knop rechtsonder in het scherm. Let op: deze optie is pas beschikbaar nadat je het eerste minispel hebt voltooid.

DAG EN NACHT
Om van dag naar nacht te wisselen en andersom, druk je op de donkerblauwe/gele knop rechtsonder in het scherm.

OP DE FLUIT BLAZEN
Om op de fluit van je locomotief te blazen, sleep je de handgreep rechtsboven in het scherm omlaag.

JE TREINSET VERSIEREN
Om je treinset te versieren, moet je speelgoed verdienen door verschillende minigames te spelen. Als je een minigame voltooit, word je beloond met een blisterverpakking met speelgoed. Tik op een blisterverpakking zonder slotje erop om deze te selecteren. De blisterverpakking wordt ergens op het spoor geplaatst, met een grote lichtbundel om de plek aan te geven.

Je moet over het spoor rijden en proberen de lichtbundel te vinden om je speelgoed te krijgen. Rijd door de blisterverpakking heen zodra je hem vindt. De blisterverpakking wordt dan naar voren gehaald op het scherm. Veeg eroverheen met je vinger om de verpakking te openen. Klaar! Je hebt nu nieuw speelgoed op je spoor geplaatst. Plaats al het speelgoed om de treinset compleet te maken.