JE TREIN BESTUREN

De groene hefboom links in het scherm bepaalt de snelheid van je locomotief. Beweeg hem omhoog om vooruit te gaan. Laat hem los om te stoppen.

KNOOPPUNTEN

Bij knooppunten worden twee pijlen weergegeven die in verschillende richtingen wijzen. Deze pijlen hebben elk een uniek pictogram dat bepaalt welk minispel er volgt in die richting. Tik op een pijl om een richting te kiezen en je trein draait ernaartoe.

MINISPELLEN

Als je bij een minispel komt, wordt dat automatisch gestart. Elk minispel heeft specifieke instructies. Er zijn visuele aanwijzingen om je te helpen begrijpen wat je moet doen om het minispel te voltooien. Schakel voor meer informatie de Voice-over in via de Instellingen. De verteller leidt je door elk minispel.

EEN ANDER PERSONAGE KIEZEN

Om van locomotief te wisselen, tik je op de oranje knop rechtsonder in het scherm. Let op: deze optie is pas beschikbaar nadat je het eerste minispel hebt voltooid.

DAG EN NACHT

Om van dag naar nacht te wisselen en andersom, druk je op de donkerblauwe/gele knop rechtsonder in het scherm.

OP DE FLUIT BLAZEN

Om op de fluit van je locomotief te blazen, sleep je de handgreep rechtsboven in het scherm omlaag.

JE TREINSET VERSIEREN

Om je treinset te versieren, moet je speelgoed verdienen door verschillende minispellen te voltooien. Als je een minispel voltooit, krijg je een blisterverpakking met speelgoed als beloning. Sleep het vak naar links en rechts om de hele verzameling speelgoed te zien. Wanneer je speelgoed ziet dat je wilt, tik je erop om het te selecteren. Wanneer het naar voren komt op het scherm, veeg je er met je vinger overheen om het te openen.

EEN BELONING PLAATSEN

Je krijgt dan een plek te zien waar je het speelgoed kunt plaatsen. Om een andere plek te kiezen, tik je op de witte pijlen aan beide zijden van het scherm. Als je tevreden bent met de plek, tik je op de gemarkeerde tegel op de grond of op het speelgoed om het op die plek te plaatsen.