EEN RACE STARTEN VOOR ÉÉN SPELER

Druk eerst op de Solo-knop met Thomas in het startscherm.

Daarna kun je een locomotief kiezen. Alleen Thomas is standaard vrijgespeeld. Andere locomotieven zijn verkrijgbaar via aankopen in de app.

Als je je keuze hebt gemaakt, druk je op de groene knop om te bevestigen.

In het Sodor-kaartscherm zijn er een aantal uitdagers om tegen te racen, elk op een ander parcours. Als je alle uitdagers van een reeks verslaat, wordt je locomotiefkaart geüpgraded naar een betere versie. Er wordt standaard slechts één uitdager per keer vrijgespeeld. Deze wordt altijd weergegeven op de Trechtertunnel-locatie. Je kunt eerdere uitdagers altijd nog een keer verslaan, maar nieuwe uitdagers worden pas beschikbaar als je de andere banen koopt.

Om een race tegen een uitdager te starten, druk je op zijn of haar portret dat boven het eiland Sodor zweeft.

EEN RACE STARTEN VOOR MEERDERE SPELERS

De multiplayermodus is alleen beschikbaar als er meer dan 1 locomotief is vrijgespeeld. Als je alleen Thomas hebt, moet je een andere locomotief erbij kopen om toegang te krijgen tot deze modus.

Om een multiplayerrace te starten, druk je eerst op de VS-knop met 2 locomotieven. Veeg in het volgende menu door de kaarten om door de personages te bladeren en druk op het vinkje wanneer je een keuze hebt gemaakt.

Selecteer tot slot een baan door over het scherm te vegen tot je de gewenste baan hebt en druk vervolgens op de knop Spelen om de race te starten. Veel plezier!

RACEN

Alle races beginnen met aftellen. Gedurende deze tijd kun je herhaaldelijk op de grote knop onderaan in de hoek van het scherm drukken om je locomotief te starten. Hoe verder de naald komt op de snelheidsmeter, hoe sneller je locomotief gaat aan het begin van de race.

Daarna moet je op de grote knop blijven drukken om een hoge snelheid te blijven houden.

Als het aftellen op de kleinere knop 0 bereikt, verschijnt er een speciale boostknop. Druk zo snel mogelijk op die knop om de speciale vaardigheid van je locomotief te activeren en zo een enorme snelheidsboost te krijgen.

Doe dit tot je alle ronden hebt afgelegd.

Tip 1: Rustig aan! Tijdens speciale vaardigheden verdwijnt je versnellingsknop om je vingers even rust te geven. Neem die rust!
Tip 2: Gebruik meer vingers! Je kunt sneller tikken als je meer dan één vinger tegelijk gebruikt.

JE LOCOMOTIEVEN UPGRADEN

Om je locomotiefkaarten te upgraden, moet je races winnen tegen uitdagers en tandwielstukken verdienen als solospeler. Als je een compleet tandwiel hebt verzameld, kun je het in een van de 3 eigenschappen plaatsen om je raceprestaties te verbeteren.

Het snelheidsmeterpictogram verhoogt de maximale startsnelheid waarmee je locomotief kan starten aan het begin van een race.

Het pijlpictogram verhoogt de acceleratie van je locomotief. De snelheid waarmee je je maximumsnelheid kunt bereiken en hoe makkelijk je die snelheid kunt vasthouden.

Het speciale boostpictogram hangt af van je locomotief en vergroot de duur van je speciale boostvaardigheid en verkort de afkoelingsperiode voordat deze opnieuw kan worden gebruikt.