Prenumerationer på Apple förnyas automatiskt om du inte avslutar prenumerationen. Om du inte längre vill ha prenumerationen på någon app kan du när som helst avbryta direkt från Apple App Store. Avbryt prenumerationen minst 24 timmar före förnyelsedatumet.

Viktigt: Avinstallation av en app stoppar inte din prenumeration automatiskt. Du måste säga upp din prenumeration för att avsluta prenumerationen. Om du avinstallerar appen utan att säga upp din prenumeration kommer du fortfarande att debiteras.

Hur hanterar jag min prenumeration?

• Öppna Inställningar på din Apple-enhet

• Tryck på ditt Apple-ID/e-postadress

• Från sidan Kontoinställningar, rulla ner och klicka på ”Prenumerationer”

• Klicka på appen för att hantera din prenumeration.

Hur återställer jag min prenumeration på en enhet?

• Se till att enheten är nyinloggad med det Apple-ID som gjorde det ursprungliga köpet.

• Klicka på knappen ”Återställ köp” som finns på inställningsskärmen.

Varför är min prenumerationsstatus ”prenumererar” trots att jag avslutade min prenumeration?

När du säger upp din prenumerationsförnyelse behåller du full tillgång till appen tills den aktuella prenumerationsperioden slutar. Så snart den nuvarande prenumerationsperioden avslutas uppdateras din status till ”prenumererar inte” och du har då begränsad tillgång till appens innehåll.

Kan jag dela min prenumeration via Family Sharing?

Prenumerationer är en av de typer av innehåll som inte kan delas via Familjedelning. För mer information, besök Apples supportsida.

För att dela din prenumeration på andra enheter måste dessa enheter vara inloggade med det Apple-ID som köpte originalet innan du installerade appen.

Följ dessa steg för de ytterligare enheter som du vill dela appens prenumeration med:

• Se till att appen inte är installerad på den ytterligare enheten. Om så är fallet, avinstallera den.

• Logga ut från befintliga Apple-ID på enheten genom att trycka på Inställningar >Apple ID>Logga ut.

• Logga in på det Apple-ID som köpte prenumerationen genom att klicka på Inställningar >Logga in, ange sedan Apple-ID och lösenord.

• Gå till App Store och ladda ner appen.

• Starta appen och tryck på Inställningar när det visas.

• Klicka på knappen ”Återställ köp”.

• Din prenumeration bör ha återställts på den här extra enheten.

• Du kan nu ändra Apple-ID till det ursprungliga som är inloggat på den ytterligare enheten.

Prenumerationsåterbetalningar: Tyvärr är det bara Apple som kan återbetala. Du kan när som helst kontakta Apple Support för återbetalning av alla prenumerationer.