De Autobots die je bezit en hun upgradeniveau worden automatisch opgeslagen in iCloud. Om de voortgang van de personages op te slaan, moet je ervoor zorgen dat je een stabiele internetverbinding hebt en dat je verbonden bent met iCloud. Er wordt niets anders opgeslagen in iCloud. Als je de app verwijdert, verlies je je baasvoortgang en je munten, kristallen en Energon.