1. Zorg ervoor dat uw apparaat Augmented Reality (AR) ondersteunt. Ga naar deze link voor een lijst met apparaten die AR ondersteunen: ARCore Overview

Je moet er ook voor zorgen dat je een versie gelijk aan of hoger dan Android 7.0 (Nougat) gebruikt.

2. Sta de app toe om de camera te gebruiken. Als je de toegang tot de camera hebt geweigerd bij het voor het eerst starten van de app, kun je toegang verlenen door deze stappen te volgen via de instellingen van je apparaat:

Open de instellingen op uw apparaat

Ga naar de applicatiebeheerder

Zoek het Thomas Minis-pictogram en tik erop

Zoek het menu Rechten. U zou nu de rechten voor de camera moeten zien, zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.

3. Open de app. Nadat je de tutorial hebt voltooid, tik je op een treinspoor. Als u op een leeg bord tikt, plaatst u er ten minste één tracksegment op. U vindt dit pictogram nu in de rechterbovenhoek:

of dit pictogram:

Tik erop. Je ziet nu een raster. Lijn het raster uit op een plat oppervlak en tik op het scherm.

Je nummer verschijnt nu in augmented reality! U kunt het formaat van de track wijzigen door op de knoppen linksonder te tikken.