Om je spel op te slaan, moet je de app toestemming geven om naar iCloud op te slaan. Om te controleren of iCloud je spel mag opslaan, ga je naar de instellingen van het spel en tik je op Aankopen herstellen. Hierdoor wordt gecontroleerd of je spel up-to-date is. Als je spel nog nooit is opgeslagen in iCloud, wordt je om toestemming gevraagd om op te slaan. Als je de app geen toestemming geeft om op te slaan naar iCloud, gaan je voortgang en aankopen (met echte of spelvaluta) verloren als je de app verwijdert.